TRANSPLANTI I FLOKEVE NE GJUME

Shumë njerëz që mendojnë të bëjnë mbjelljen e flokëve përjetojnë ankth duke menduar se do të ndjejnë dhimbje të mëdha,  frikëa nga gjilpëra,  vështirësia për të parë gjakun...

Mbjellja e flokëve në gjumë për pacientë të tillë është një proçedurë në të cilën pacientit i jepet anestezi e plotë dhe është në gjendje gjumi.

CFARE ESHTE SEDACIONI?

Sedacioni është gjendja e kalimit të pacientit në gjendje gjumi (sipërfaqësor) dhe përdoret gjerësisht në trajtimet klinike. Efekti i ilaçit ndodh në një kohë shumë të shkurtër, kështu që proçedura e mbjelljes së flokëve fillon pas 2 minutash. Në këtë mënyrë proçedura kalon plotësisht pa dhimbje.

PARA SEDACIONIT

Ndalohet përdorimi i ilaçeve holluese të gjakut 10 ditë përpara procedurës sigurisht nën kontrollin e mjekut.
Po ashtu ndalohet të hani dhe të pini 5-6 orë para se të filloni proçedurën.

TOP